Automatus koekjes in the making

Automatus koekjes

Op deze pagina vind je het recept van onze overrrrrrrheerlijke Automatus koekjes 😋.

Ingrediënten voor 40 koekjes

  • 500g bloem
  • 300g bruine basterdsuiker
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 1 ei
  • 175g boter
  • 50ml melk

Stappenplan

Het deeg

  1. Haal de boter 1 uur voor je gaat starten uit de koelkast (of warm hem even op in de microgolf)
  2. Snij de boter in stukjes
  3. Meng de bloem, suiker, kruiden, bakpoeder en het zout onder elkaar in een kom
  4. Voeg vervolgens het ei en de stukjes boter toe 
  5. Meng onder elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe
  6. Kneed het deeg met je handen tot een mooie glanzende bal
  7. Verpak het deeg in plasticfolie en leg hem minstens 1 uur in de frigo

💡Automatus is de ideale bezigheid terwijl je wacht tot het deeg rust in de koelkast.

Koekjes maken

  1. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem
  2. Rol het deeg uit tot je een dikte krijgt van 3-5mm
  3. Steek het deeg uit met vormpjes naar keuze en wiebel een beetje om het deeg los te maken
  4. Leg de koekjes voorzichtig op een ovenplaat met bakpapier

🤩 Gebruik een ⬡-koekjesvorm voor een écht Automatus gevoel!

In de oven

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Bak de koekjes afhankelijk van de dikte en grootte 14-20 minuten in de oven
  3. Kijk af en toe en zorg dat ze niet te donker worden, zodra de randjes lichtjes verkleuren zijn ze goed
  4. Laat de koekjes nog even afkoelen en uitharden op een rooster
  5. Genieten maar 😋